Mi lehetne szebb, mint egy új életet hozni a világra?

Ha félsz az ismeretlentől, vagy információra, fizikai-, érzelmi támogatásra van szükséged a várandósság, szülés, gyermekágy idején, akkor keress bátran! Szülésfelkészítő-, szüléskísérő dúlaként célom, hogy a számodra szép szülésélményhez segítselek!

 

 

Ki is az a dúla?

 

 A szüléskísérő dúla képzett, vajúdás támogató személy, aki érzelmileg és fizikailag is támogatja a vajúdó nőt és a partnerét.

Bár nem feltétlenül rendelkezik egészségügyi szakképzettséggel, még is számtalan módszer van a tarsolyában a vajúdás időszakának megkönnyítésére és lerövidítésére a masszázstól az aromaterápiáig, a folyamatos megnyugtató jelenléttől a különböző fájdalomcsillapító technikákig.

A Doula görög eredetű szó, jelentése a nőt szolgáló, a nőről gondoskodó. A szó modern értelmezése szerint egy olyan tapasztalt nő, aki többnyire már maga is szült, érzelmileg és fizikailag is támogatást nyújt a várandós nőnek, illetve a gyermeket váró párnak a szülés előtt, a szülés alatt és a szülés után, a gyermekágyas időszakban.

A dúla hisz abban, hogy a leendő anyákról való gondoskodás a várandósság, a szülés és a szülést követő korai időszakban megerősíti, elégedettséggel és nyugalommal tölti el az anyákat.

Tulajdonképpen úgy nyújt segítséget az egész család számára, hogy minél élvezetesebb legyen ez a minden szempontból nagy változásokat hozó időszak és hogy minél inkább megvalósulhasson az általuk elképzelt szülésélmény.

 

dulamunkakozben_.png

 

Szüléskísérő dúlaként

 

Hiszem, hogy a szülés életre szólóan meghatározó, kulcsélmény a leendő anyának és a babának egyaránt.

Segítek, hogy a lehető legjobban felkészülhess a szülésre, hogy átgondolhasd elképzeléseidet, vágyaidat szülésedre vonatkozóan.

Ismerem az élettani szülés természetét és a vajúdás alatti érzelmi szükségleteidet.

Segítelek, hogy hozzájuss a számodra szükséges információkhoz, amelyek alapján felelős döntéseket tudsz hozni az ideális szülésed érdekében.

Igény szerint végig melletted maradok a vajúdás és az aranyóra ideje alatt, érzelmileg támogatlak, fizikai komfort növelő, fájdalomcsillapító technikákkal segítelek.

Amennyiben szükséges abban segítek partnerednek, hogyan tud még inkább támogatni téged, hogy folyamatosan nyugodt, objektív és valóban támogató maradhasson.

Nem végzek egészségügyi beavatkozásokat, az szükség esetén az orvos és a szülésznő dolga.

Amennyiben még is beavatkozásokra van szükség, erre vonatkozó információkkal támogathatlak, szükség esetén segítem a kórházi személyzettel való kommunikációt, a beavatkozások előnyeinek, hátrányainak értelmezését.

A szülést követő aranyórában segítem, hogy közted és kisbabád között a lehető legzavartalanabb módon jöhessen létre egy szeretetteljes kötődés a bőrkontaktus és az első szoptatás által.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 16
Havi: 59
Össz.: 1 919

Látogatottság növelés
Oldal: Ki is az a dúla?
Mi lehetne szebb, mint egy új életet hozni a világra? - © 2008 - 2019 - szuleskiseres-dulamodra.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »